Benodigd:
 • LA005 Grote Vogel (kuiken/mus)
 • Décopatch papier:
  • 3x FDA695 voor lijf
  • 2x FDA701 voor de vleugels en staart
  • 1x FDA698 voor de poten en de snavel
  • 1x FD444 voor de standaard
 • Paperpatch lijm (150 gram)
 • Gesso (grondverf)
 • Aquapro Vernis Hoogglans
 • Penseel 14 & 30 mm
Beschrijving:
 1. De vogel hebben wij eerst geschilderd met de witte grondverf (gesso). Kleuren komen hierdoor beter en mooier uit. Dit hoeft niet, maar mag!
 2. Het mooiste is om eerst de lichte kleuren te plakken en we beginnen met de vleugels en de staart. Hiervoor scheuren we FDA701 in stukken van ca. 3 cm. Wanneer de gesso droog is, beginnen we met plakken. Breng voldoende lijm aan op de ondergrond en plak het eerste stukje papier. Ga eroverheen met hetzelfde penseel en druk het papier goed aan.  Zorg ervoor dat er geen lucht onder het papier zit en dat de randen goed zijn geplakt. LET OP: door de laklaag die op het papier zit, gaat er geen lijm door het papier.
 3. Begin bij de randen van de vleugels en werk dan naar binnen. Laat het papier ca. 2 mm over het lijf lopen. Zo creeert u straks een mooie strakke rand, wanneer we het donkere papier tegen de vleugels aan plakken. De veren van een vogel zijn niet recht en daarom hebben wij bij de staart de de stukjes in driehoekjes (tanden) geplakt. Ook de onderzijde van de staart wordt geplakt.
 4. Lijm het volgende stuk in en plak hierop een volgend stukje papier. Laat deze ongeveer 2 mm overlappen op het eerste stukje papier.
 5. Wanneer de de vleugels en de staart klaar zijn, beginnen we met de snavel en de poten. Hiervoor gebruiken we FDA698 (zalm rose). Scheur wat kleinere stukjes, ca. 1-2 cm. Dit maakt het plakken een stukje makkelijker. Ook voor de snavel geldt dat we het papier iets over het lijf plakken, zodat we straks het donkere papier strak langs de snavel kunnen plakken. Ook voor de onderzijde van de poten werkt het op dezelfde manier. Het papier iets over de standaard plakken zodat de kleur van de standaard strak tegen de poten geplakt kan worden.
 6. Wanneer de poten en de snavel beplakt zijn, gaan we verder met het lijf. Scheur hiervoor stukjes van ca. 3-4 cm. Gebruik mooie randjes langs de vleugels, staart en snavel. Plak dit daarbij net iets over de voorgaande stukjes tegen de randen.
 7. De voet doen we als laatste. Zelf beplakken wij ook de onderzijde.
 8. Zodra ook de voet is beplakt, laten we de vogel goed drogen. Tijdens het drogen trekt het papier mooi strak.
 9. In de lijm zit al een vernis en zouden we de vogel na droging kunnen afnemen met een vochtige doek. Voor een extra mooi resultaat kunt u de vogel toch afwerken met de Aquapro vernis. Deze is er in drie varianten: zijdeglans, hoogglans en mat. De vernis brengen wij op met de 30 mm penseel in twee dunne lagen, met voldoende droogtijd ertussen.

Grote Dieren en Figuren

LA005 Kuiken/Vogel (XL)

26.50

Alle dessins

Décopatch FDA695

1.10

Alle dessins

Décopatch FDA701

1.10

Alle dessins

Décopatch FDA698

1.10

Alle dessins

Décopatch FDA444

1.10
5.95
9.50
5.75

Lijm/Vernis

Nylon penseel 14 mm

1.50

Lijm/Vernis

Nylon penseel 30 mm

3.50