REIS MEE DOOR DE WERELD VAN KLEUR
MET URBAN CRAFT COLORS KRIJTVERF

Urban Craft Colors krijtverf is een kwaliteitsverf op waterbasis met een matte, poederachtige uitstraling in een pallet van inspirerende, eigentijdse kleuren. Met Urban Craft Colors Krijtverf maken we een reis door de wereld van kleur. Elke kleur is geinspireerd op een plaats, stad of land ergens op onze kleurrijke aarde. Zo kun je heerlijk wegdromen met de kleur Paradise Green, waan je je in de wereldstad Parijs met Paris Grey en krijg je het vintage gevoel bij Havana Mint. De wit-tinten op de kleurkaart zijn gebaseerd op Ral-kleuren, zodat de krijtverf van Urban Craft Colors altijd bij je witte muur past.

Urban Craft Colors krijtverf is een milieuvriendelijke kwaliteitsverf, verkleurt en vergeelt niet, heeft een subtiele geur tijdens het verwerken, is heel eenvoudig aan te brengen met een kwast of roller en droogt snel. Kwasten en rollers zijn uitspoelbaar met water.

Verkrijgbaar in de volgende hoeveelheden:

  • 50 ml, goed voor ca. 0,5 m²
  • 100 ml, goed voor ca. 1 m²
  • 250 ml, goed voor ca. 2 tot 4 m²
shop nu

ZELF KLEUREN MENGEN

De kleuren van Urban Craft Colors zijn onderling mengbaar.
Wanneer je zelf een mooie pasteltint wilt maken, meng je een kleur met Greek White of Dutch White.
Maar het is ook heel spannend om kleuren met elkaar te mengen, zoals Asian Pink met Indian Turquoise, om een paars/lila tint te krijgen.

Het is ook mogelijk om Urban Craft Colors krijtverf te mengen met Urban Craft Colors vernis of vernis wax, zonder dat de kleur verbleekt!

URBAN CRAFT COLORS IS VERVEN ZONDER SCHUREN

Urban Craft Colors Krijtverf is een milieuvriendelijke verf die bestaat uit water, krijt, hoogwaardige pigmenten en bindmiddelen met een egale matte, poederachtige uitstraling. Krijtverf is ademend, poreus, vochtregulerend en heeft ook een goed afdekkend vermogen. Hierdoor is krijtverf geschikt voor vele bewerkte en onbewerkte ondergronden zoals hout, steen, cement, beton, baksteen, stuc- en pleisterwerk, behang (mits goed bevestigd), papier, metaal en textiel.

De ondergrond dient altijd droog, schoon en vetvrij te zijn! Voor het verven van klein object of een meubelstuk dat minder aan slijtage onderhevig is voldoet meestal schoonmaken, ontvetten en laten drogen. Voor sommige ondergronden en toepassingen is enige voorbereiding zoals (licht) schuren te overwegen of noodzakelijk voor een duurzaam resultaat. Bedenk hierbij dat verf altijd beter hecht op een ruwe ondergrond.

Dus wil je eenvoudig en snel een accessoire, meubelstuk of muur een metamorfose geven, ga dan aan de creatieve slag met Urban Craft Colors krijtverf!

 

HANDLEIDING

Het aanbrengen van Urban Craft Colors Krijtverf is eenvoudig met een kwast of roller. Voor gebruik GOED ROEREN!
De ondergrond dient droog, schoon en vetvrij te zijn. Geschilderde ondergronden licht schuren en eventueel voorzien van grondverf.
Kan aangebracht worden op Latex.

AUTHENTIEK KRIJT-EFFECT: de verf onverdund aanbrengen in alle richtingen met een langharige kwast.

EGALE LOOK: de verf verdund met water aanbrengen met een roller.

TRANSPARANTE KLEUR: de verf extra verdund met water aanbrengen met een kwast op onbehandeld hout.

Urban Craft Colors Krijtverf is veegvast, maar door het poreuze karakter kan de verf vlekgevoelig zijn. Voor vlekgevoelige oppervlakten en oppervlakten die aan slijtage onderhevig zijn, kan Urban Craft Colors Vernis de verf een watervaste en hittebestendige beschermlaag bieden. Urban Craft Colors Krijtverf kan gemengd worden met Urban Craft Colors Vernis, zonder dat de kleur lichter wordt.

Urban Craft Colors Krijtverf is uitermate geschikt voor doorschuren en nabehandelingen met patina, (boen)was of vernis. Nabehandelingen hebben een uithardingstijd nodig om het geverfde oppervlak te beschermen.
Voor acrylvernis is dit 1-2 weken, voor (boen)was is dit 3-4 weken.

  • Geverfde oppervlakten uitsluitend met zachte zeepproducten reinigen.
  • Chemische middelen als wasbenzine, thinner, aceton, alcohol etc. tasten de krijtverf aan.
  • Kwasten en rollers REINIGEN met water in een emmer. Bezinksel en verfresten inleveren bij een inzameldienst voor chemisch afval.
  • Voor gebruik in huis, ruimte ventileren tijdens gebruik. Buiten bereik van kinderen en dieren houden. Contact met huid, ogen etc. vermijden.
  • Bij contact met de ogen: onmiddellijk royaal spoelen met water en contact opnemen met arts.
  • Bij opname door de mond: niet braken en direct contact opnemen met een arts.
  • Goed gesloten en vorstvrij bewaren.

 

BEKEN KLEUR EN KOM GOED UIT DE VERF